Deeksha

Általános ismertető

Mi az a Deeksha? Honnan származik és mire jó?

Dél-Indiában található egy rendkívül különleges spirituális iskola, az egyetemek egyeteme: az EgységEgyetem. Ennek az egyetemnek, és az Egység Mozgalomnak két megálmodója és alapítója: Sri Amma és Sri Bhagavan, akik egész életüket egy csodálatos víziónak alárendelve, az emberiség szolgálatába állítva élik.

AmmabhagavanA víziója nem kevesebb, mint teljesen és feltétel nélkül felszabadítani az emberiséget. Felszabadítani az emberiséget a szenvedés tudatállapotából, és eljuttatni azt a kétség állapotából az egység állapotába.

Sri Amma Bhagavant egy általuk kifejlesztett jelenség, az ún. Egység Áldás, más néven a Deeksha segíti víziójuk megvalósításában. Az Egység Áldás hatására a fogadó agyában egy neurobiológiai változás indul be, mindennek következtében az egyén tudatállapotában egy emelkedés következik be.

DEEKSHA- ÁLDÁS ADÁS!

ashambra_angi_indiaA deeksha szanszkrit eredetű szó, jelentése áldás. Az isteni energia átadása mely arra szolgál, hogy bizonyos idő elteltével a megvilágosodás vagy egység állapotát idézze elő. Ez az energia isteni ajándék, az iker avatárok Sri Amma és Bhagavan adománya az emberiségnek.

A deeksha egy neuro-biologiai változást idéz elő az agyban, mely folyamat befejeződésekor az érzékek felszabadulnak az elme behatása alól.Amikor az érzékek felszabadulnak az elme értelmezési folyamata alól, az érzékelés természetes tisztasága megjelenik, melyet spontán örömérzések, belső nyugalom kísér és az egység érzése. A deekshát a deekshaadón keresztül kapod meg, aki kezeit a fejedre helyezi.

Különböző megtapasztalások lehetségesek – néha erőteljesek, máskor nyugalmasak, vannak olyan esetek is, amikor csak néhány nap elteltével tapasztalod a hatását. Lehetséges, hogy bizsergő érzést tapasztalsz a fejedben, vagy érzékeled az energiát, ahogyan átáramlik a testeden, és az is lehetséges, hogy nem érzel semmit sem. Akármit is tapasztalsz, a deeksha által a felébredés folyamata elindul benned, egy folyamat amit az Isteni áldás irányít a saját természetes állapotod megtapasztalásáért, mely vezethet fokozatos, vagy spontán felébredéshez.

Fontos! A deeksha nem tartozik egyik valláshoz sem. Naponta rengeteg ember kap deekshát a világon, függetlenül attól, hogy milyen valláshoz tartoznak, vagy miben hisznek, mi a nemzetiségük. Nem kell megváltoztatni a vallásodat, vagy egy új gurut találnod hogy deekshát kaphass.

A Deeksha egyetlen célja a tudatosságunk emelése.

  • Meggyógyítja a lelki sérüléseket.
  • Növeli a figyelem-befogadás képességét.
  • Segít megtapasztalni a másik embert.
  • Felébreszti az együttérzést.
  • Segít abban, hogy szeretettel és megbecsüléssel viszonyuljunk a testhez.
  • Boldog-jólét érzéssel rendelkező tudatosságot teremt.
  • Eltávolítja a siker útjában álló blokkokat.
  • Lehetővé teszi a bőség mentális keretének  mintájának megjelenését.
  • Szeretetet hoz a kapcsolatokba.

Kapcsolódó blogbejegyzések